Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, Gaziantep’te Depremden Etkilenen Gençlerle Buluşuyor
Bugüne dek 8 bine yakın gence ulaşan Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile Gaziantepli gençler, yeni çağın bilgi ve becerilerini içeren eğitimlere, atölyelere katılacak, Akbank Sanat’ın gönüllü uzmanları eşliğinde yaratıcılıklarını keşfedecekler. Proje kapsamında ayrıca “iletişim-akran zorbalığı” gibi konularda özel seminerler ve psikososyal destek çalışmaları da gerçekleştirilecek.
Akbank’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle ile 6 Şubat depremlerinin ardından eğitime erişimde engellerle karşılaşan bölge gençlerini, hızla değişen yeni nesil mesleklere hazırlamak
için başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’tan sonra Gaziantep’teki gençlerle buluşuyor. Bugüne dek 700’ü aşkın etkinlik ve eğitim programıyla 8 bine yakın gence ulaşan Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, robotik kodlamadan görsel sanatlara kadar geniş bir çerçevede sunduğu programlarla, gençleri yarına hazırlamayı, potansiyellerini keşfetmelerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmayı amaçlıyor.
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi Gençlerin Yoğun İlgisiyle Büyüyor
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’ne başlarken 5 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini ancak gençlerin yoğun ilgisiyle bu hedefi on bine yükselttiklerini belirten Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç; “Akbank Güzel Yarınlar Hareketi ile çok kısa sürede yaklaşık 8 bine yakın gencimize ulaştık. Fakat burada odaklandığımız nokta rakamlar değil. Hareketimiz istatistiklerle değil her bir gençle yaşadığımız deneyimlerle büyüyor. Biz projemizi sürdürürken eş zamanlı olarak sonuçlarını da görebiliyoruz. Gençlerin ekiplerimizi mutlulukla karşılaması, atölyelere, programlara olan ilgileri ve tebessüm eden yüzleri bizim için en anlamlı sonucu oluşturuyor. Onların gözlerindeki umudu, başarı hikayelerindeki gururu gördükçe geleceğe olan inancımız daha da güçleniyor. Vizyonumuz net: Her genç, eşit ve kapsayıcı bir şekilde geleceğe hazırlanmalı. Onların potansiyellerini keşfetmelerine, yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlamalıyız. Bu, hepimizin görevi ve sorumluluğu. Akbank olarak, insanı merkezine alan sürdürülebilirlik anlayışımızla gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Bu süreçte deprem bölgesindeki çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatın her alanında kendilerini geliştirmeleri için de çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Eğitimler Yaş Gruplarına Göre Çeşitlendiriliyor
Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, gençlerin geleceğini şekillendirmek ve onlara rehberlik etmek için geniş bir yelpazede eğitimler sunuyor. Akbank Gençlik Akademisi, inovasyondan girişimciliğe, siber güvenlikten yapay zekaya kadar gençlerin ilgisini çekecek konuları içeren atölye ve eğitim programları düzenliyor. Gençler, Akbank Sanat’ın deneyimli gönüllü uzmanları eşliğinde gerçekleştirilen interaktif atölyelerde kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştiriyor. Stop motion animasyon, fotoğraf atölyeleri ve görsel sanatlara yönelik etkinlikler sayesinde yeni yetenekler kazanıyorlar ve yaratıcılıklarını keşfediyorlar. Toplum Gönüllüleri Vakfı atölyelerinde de daha küçük yaş gruplarına yönelik robotik kodlama, çevre bilinci, fen etkinlikleri ve kutu (zeka) oyunları gerçekleştiriliyor. Ayrıca lise son sınıf gençlere yönelik Akbank Akademi tarafından “Yapay Zeka” ve Psikososyal alanlarında seminerler veriliyor. Bunlarla birlikte 12-24 yaş grubuna yönelik “iletişim ve akran zorbalığı” eğitimleri de düzenleniyor. Şehrin İyi Hali gönüllüleri de bölgedeki iyileşme ve dönüşüm sürecine destek veriyor. Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nin bir sonraki durağı ise Malatya olacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı