Başkan Böcek’ten avokado ve mango hasadı

0

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Alanya ilçesinde avokado ve mango hasadı ile başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’da 38 tropikal meyveden 20’sinin adaptasyonunun sağlanarak üretiminin yapıldığını ifade etti. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6-8 Eylül 2024 tarihleri arasında 3.’sünü gerçekleştirileceği Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Antalya lezzetlerini dünya ile buluşuyor. Foodfest Gastronomi Festivali kapsamında Antalya’nın coğrafi işaretli ürünü Alanya avokadosunun hasadı yapıldı. Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde bulunan bir avokado bahçesinde gerçekleştirelen hasada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir katıldı. 

YERELDEN KALKINMA ÖNEMLİ 

Avokado bahçesini gezen Başkan Muhittin Böcek ve Osman Tarık Özçelik, daha sonra hasada ilişkin açıklamalarda bulundu. Festivalin ilk yılında tavşan yüreği zeytini, ikinci yılında mor üzüm bu yıl da avokado hasadı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Alanya’nın verimli topraklarında 38 tropikal meyve yetiştiriliyor. 20’sinin üretim adaptasyonu sağlanmış şekilde üretimi yapılıyor. Turizm, tarım birbirinden ayrılamaz. Yerelden kalkınma bizim en önemli projelerimizden biridir. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her ilçemizin coğrafi konumuna göre farklı ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz” dedi. 

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK’E TEŞEKKÜR 

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise Alanya’da turizm ve tarımı en yüksek seviyeye getirmek için söz verdiğini ifade ederek, “Muhittin Başkan’ın desteği ile bunu daha kısa sürede gerçekleştireceğiz. Bu hasat Alanya’da yetiştirilen tropikal meyve tanıtımında önemli bir katkı sağlayacak. Muhittin Başkan’a destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ÜRETİCİLER İLERLEYEN SÜREÇLERDE SIKINTI YAŞAMAZ 

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen de avokadonun birçok çeşidi olduğunu Alanya bölgesinde yetişen avokadonun pazar sorunu olmadığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ise Gastronomi Festivali’nde her yıl bir ürün hasadı yapıldığına dikkat çekerek, Antalya’nın 18 coğrafi işaretli ürünü olduğunu söyledi. Tuncer, her yıl farklı bir ilçede festival kapsamında hasat gerçekleştireceklerini kaydetti. 

İlginizi Çekebilir;  Osmangazi Belediyesi TSE Tetkiklerini Başarıyla Tamamladı

BAŞKANLAR AVOKADO TOPLADI

Konuşmalardan sonra ise Başkan Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, avokado ağacından avokado topladı. Başkan Böcek, avokado ile basın mensuplarına poz verdi. Avokado bahçesinde, Alanya’nın tropikal ürünlerinden yetiştirilen ürünler gazetecilere tanıtıldı. Avokado hasadından sonra ise mango hasadı gerçekleştirildi. Başkan Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, mango serasına girerek, hasat yaptı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.