Çalık Denim, TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Sertifikası’nı alan ilk Türk tekstil firması oldu

0

Dünyanın önde gelen premium ve çevreye duyarlı denim üreticisi Çalık Denim, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) Yenilikçilik (İnovasyon) Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk Türk tekstil firması olarak büyük bir başarıya imza attı. Tüm sektörler genelinde de Çalık Denim, kurum ve kuruluşlarda yeniliği teşvik eden, mevcut yenilik performansını değerlendiren, iş sürekliliğini sağlayan, kurumsal değişim programlarını desteklemek için ortak bir çerçeve oluşturan sertifikayı almaya hak kazanan 7’nci şirket oldu. 

Çalık Denim’den dünyada ilk olan sürdürülebilirlik teknolojisi 

Çalık Denim’in sürdürülebilir inovasyon alanında sektöre öncülük eden markalardan biri olduğuna işaret eden Çalık Holding Tekstil Sektörü Grup Başkanı A. Erdal Güncan, firmanın inovasyon ve sürdürülebilirlik vizyonuna dair şunları söyledi: “Çalık Denim olarak stratejik hedeflerimizle uyumlu olacak şekilde inovasyonlara imza atıyor, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilir bir dünya hedeflerimize hizmet edecek yeni teknolojilere yatırım yapıyoruz. Örnek vermek gerekirse Çalık Denim olarak eşsiz biyobozunur teknolojimiz B210 sayesinde yüzlerce yılda çözünen sentetik elyafların 210 günde doğada biyolojik olarak çözünmesini sağlıyoruz. Denim dünyasında bir benzeri olmayan bu teknoloji sayesinde artık doğada hiçbir tekstil atığı kalmayacak. Bunun yanı sıra uzun yıllardır biyoçeşitlilik konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz.”

“Bu alandaki vizyonumuzun bir kanıtı”

Çalık Holding Tekstil Sektörü Grup Başkanı A. Erdal Güncan TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Sertifikası’nın, Çalık Denim’in bu alandaki birikim ve yatırımlarının bir kanıtı olduğuna değinerek şunları söyledi: “TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Sertifikası, inovasyon portföyünden bu alanda görev yapan ekiplere, mevcut ve hayata geçmiş projelerden Ar-Ge faaliyetlerine, sürdürülebilirlikten kalite yönetim sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazedeki kriterler üzerinden yapılan titiz bir değerlendirme sonucunda veriliyor. Firmamız bünyesinde hem inovasyon yönetim sistemi standardının uygulandığının hem de inovatif çalışmaların yapıldığının kanıtı olan bu sertifika, yaptığımız yatırımların ve vizyonumuzun ödüllendirilmesi anlamına geliyor. Bu yönüyle hem gurur verici hem de bizi daha iyisini yapmak için motive edici bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. Başta bu alanda vizyonu ile bize sürekli güç veren Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Çalık olmak üzere, bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum.” 

İlginizi Çekebilir;  Tüik: Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,6 seviyesinde gerçekleşti

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.