Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hizmet veren Sesli Kütüphane, kitap bağışları ile büyüyor

0

Çankaya Belediyesi ve Çocuklar için Fırsat Eşitliği Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Minik Dilekler Ağacı Projesi” kapsamında yayınevlerinin gönderdiği ve gönüllüler tarafından bağışlanan çocuk kitapları, görme engelli minikler için seslendirilecek.
 

Çankaya Belediyesi ve Çocuklar için Fırsat Eşitliği Derneği işbirliğiyle “Minik Dilekler Ağacı Projesi” hayata geçiriliyor. Görme engelli çocukların Sesli Kütüphane vasıtasıyla kitaplara ulaşımını kolaylaştıran projeyle Pembe Fil, Günışığı Kitaplığı ve Paraşüt Kitap tarafından gönderilen ve gönüllüler tarafından bağışlanan yaklaşık 100 çocuk kitabı, görme engelli minikler için seslendirilecek. Aralık ayına kadar 100 kitap seslendirilmesi hedeflenen projede, TED ve Başkent üniversitelerinden gönüllü gençler Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Sesli Kütüphanesi’nde görme engelli çocuklar için kitap okuyacaklar.

 

6 KÖY OKULUNA GÖNDERİLECEK

“Minik Dilekler Ağacı Projesi” ile seslendirilen kitaplar daha sonra deprem bölgesindeki okullara hediye edilecek. 28-29 Aralık tarihlerinde 30 gönüllü tarafından Gaziantep ve Kahramanmaraş’taki 6 köy okuluna götürülecek kitaplarla okullara kütüphane oluşturulması hedefleniyor.

 

BAĞIŞLARLA BÜYÜYEN KÜTÜPHANE

Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan Sesli Kütüphane, görme engelli vatandaşları dünya klasikleri ve günümüz romanları gibi çeşitli konulardan oluşan kitaplarla buluşturuyor. Gönüllüler, görme engelli vatandaşların kitaplara erişimini kolaylaştırmak için hem kitap bağışında bulunabiliyor hem de kitap seslendirebiliyor. Hafta içi her gün mesai saatlerinde Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’ne iletilebilen kitap bağışları, Sesli Kütüphane’nin büyümesine katkı sağlıyor.

 

KİTAPLARIN SESİ OLUN

Gönüllü olarak kitap seslendirip görme engelli vatandaşlara katkı sunmak isteyenler, 1 dakikalık deneme kaydını iletişim bilgileri ile birlikte [email protected] adresine gönderebilir veya 0312 431 13 25 numaralı telefondan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvurarak Sesli Kütüphane stüdyosu için randevusu alabilirler. Okumaları uygun bulunan ve Ankara’da ikamet eden okuyucular, Sesli Kütüphane ailesine katılabiliyorlar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir;  Çankaya Belediyesi, üniversite tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık desteği vermeye başladı
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.