Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının devam ettiği yaz aylarında ilçedeki ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

0

Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöp konteynerlerini de ilaçlayarak önlem alıyor.

Çankaya Belediyesi, 40 bin hektar alana sahip Çankaya’da bahar ayları ile birlikte yoğunlaştırdığı ilaçlama çalışmalarında, nisan ayından bu yana 860 bin litre ilaç karışımı kullandı.

İlçenin 123 mahallesinde ilaçlama çalışmalarına devam eden Çankaya Belediyesi, insan yoğunluğunun az olduğu bölgeleri gündüz, kent merkezlerini ise gece ilaçlıyor. Yaz dönemi artan sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarına karşı çalışmalarına bahar döneminde başlayan Çankaya Belediyesi ilaçlama ekipleri, üreme noktaları ile çöp konteynerlerini ilaçlamaya ağırlık veriyor.

25 BİN HEKTARLIK MESKÛN MAHALDE İLAÇLAMA

Karasinek ve sivrisineklerin üreme alanlarında, çöp kutuları, sulak alanlar, evsel atıkların toplandığı alanlar, hayvansal gübrelerin toplandığı alanlarda hava koşulları göz önünde bulundurularak 20 günlük periyotlarla 7 kez larva mücadele çalışması yapıldı. Üreme noktalarında özel larvasit kullanan Çankaya Belediyesi ekipleri, sineklerin üremesine karşı önlem aldı. İlçe genelinde 14 bin çöp konteyneri düzenli olarak ilaçlanırken 110 üreme noktasında çalışma yapıldı. Çankaya Belediyesi uçkun mücadelesi ve vatandaşlardan gelen talepler için her mahallede toplamda 12 kez ilaçlama çalışması yaptı. 40 bin hektar alana sahip Çankaya ilçesinin meskûn mahal olarak 25 bin hektar alanında 5 ayda toplam 860 bin litre ilaç kullanıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI İLAÇLAR KULLANILIYOR

İlçenin birçok bölgesinde ilaçlama çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, program dahilinde ve vatandaşların taleplerini de göz önünde bulundurarak ilaçlama çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Çalışmalarda, Sağlık Bakanlığı onaylı, halk sağlığı ve çevre sağlığı açısından en az zararlı, LD50 değeri en yüksek olan ilaçlar kullanılıyor. İlaçlama dozu Sağlık Bakanlığı’nın çıkartmış olduğu ve bütün belediyeleri bağlayan “Biyosidal Ürünlerin kullanım usul ve esasları hakkında yönetmenlik” kapsamında uygulanıyor. İlaçlama faaliyetleri, “Açık alan karasinek ergin uygulamasının insan ve hayvanların etkilenmeyeceği sabah erken saatlerde, sivrisinek ergin uygulamasının insan ve hayvanların etkilenmeyeceği gün batımından sonra uygulanması zorunludur” şeklindeki emredici hüküm göz önünde bulundurularak uzman ekiplerce sürdürülüyor.

İlginizi Çekebilir;  17 Ağustos ve 6 Şubat depremleri fotoğraflarla anıldı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.