İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda Odağımız İnsan!

0

PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi & Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü Ela Kulunyar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Odağımız İnsan, Önceliğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği” webinarında, ÇEİS (Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ve PERYÖN Danışma Kurulu Üyesi & Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir konuşmacı olarak yer aldılar.  İş dünyasında sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak ve insana verilen değerin göstergeleri ele alındı.

ÇEİS (Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası) sponsorluğunda, PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi & Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü Ela Kulunyar moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda, ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ile PERYÖN Danışma Kurulu Üyesi & Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir konuşmacı olarak yer aldı.

‘İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yapılan tüm faaliyetler ve destekler insana verilen değerin bir göstergesi’

PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi & Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü Ela Kulunyar webinar açılışını gerçekleştirdi. “Tüm iş hayatı çalışanları olarak, 04-10 Mayıs “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını” kutluyoruz. Çalışma hayatımızın en temel konularından birisi olan iş sağlığı ve güvenliği denilince aklımıza sadece bedenen sağlıklı olmak gelmemeli. Bunun yanında sosyal ve ruhsal iyilik hali içerisinde olmak da dahil edilmeli. Tabii bunu sağladıktan sonra korumak yine hepimizin sorumluluğu ve işyerlerinin vazgeçilmez bir başlığı. Bu konuda yapılan tüm faaliyetler ve destekler insana verilen değerin bir göstergesidir.” dedi.

‘Çünkü, en kutsal şey çalışanın sağlığıdır’

ÇEİS (Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan: “Ülke olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nı tüm yıla yaymamız gerekmektedir. Çünkü, en kutsal şey çalışanın sağlığıdır ve bunu korumak için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. ÇEİSolarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nı 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü ile birleştirerek sektörde sadece bir hafta değil bir ay boyunca kampanya olarak kutluyoruz. Bu sene ‘İş Sağlığı ve Güvenliğinde Lider Ol’ teması ile bir bilgi yarışması gerçekleştirdik. Üyelerimizden 48 takım bu sürece başvurdu. Yarattığımız bu tatlı rekabetle bir ay boyunca sahalarda iş sağlığı ve güvenliği konuşulmasını hedefledik. Çimento sektöründeson beş senedir tehlikeli durum ve davranışları dijital olarak takip edip raporlamaya başladık. Ek olarak çoğu eğitimi dijital ortamda veriyoruz. TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliğinde yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği gözetim programı olan “Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu” projesi başlatıldı. ÇEİS olarak bu projenin içerisinde 22 tesisimizle yer almaktayız.” dedi.

İlginizi Çekebilir;  10 saatlik bir ameliyatla ayak parmağı, eline nakledildi

‘İş sağlığı ve güvenliği artık iş yerinde demokratik bir şekilde çözülmesi gereken bir sorun olarak ele alınıyor’

PERYÖN Danışma Kurulu Üyesi & Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Özdemir: “2022 yılı SGK istatistiklerine göre, 1428 çalışanımızın iş sağlığı ve güvenliği sorunları nedeni ile hayatını kaybettiğini görmekteyiz. 2012 yılında Borçlar Kanunu’na yapılan düzenlemeye göre işveren artık iş sağlığı ve güvenliği konusunda her türlü önlemi almak durumundadır. Bu düzenleme sayesinde çalışanın hem fiziksel hem psikolojik sağlığının korunması konusunda bir adım atılmış oluyor. Eskiden işverenin sorumluluğuna bırakılan iş sağlığı ve güvenliği artık iş yerinde demokratik bir şekilde çözülmesi gereken bir sorun olarak ele alınmaktadır.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.