MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı’nda, 2030 Hedefleri Belirlendi
“MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı”, Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe desteği ile kurulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezinden biri olan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), Gelecek Araştırmaları Enstitüsü, WeGlobal iş birliği ve Kapsül Teknoloji Platformu ev sahipliğinde düzenlendi.
Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK), Horizon Europe Programı’nda yer alan Pathways to Synergies çağrısı altında fonlanan “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) Projesi, AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunuyor. Bu kapsamda, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların tasarlamasını amaçlayan “Gelecekten Öğrenme Konferansı” düzenlendi.
“Daha Akıllı, Çevreci ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Modeli Kurmalıyız”
Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), Konya için stratejik bir rol üstleniyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı da araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma imkânı sunuyor. 2030 vizyonumuzu oluştururken, üniversite-sanayi-kamu iş birliğini en etkili şekilde hayata geçirmeyi ve bölgemizin kalkınmasına doğrudan katkı sunmayı hedefliyoruz. Horizon Europe Programı kapsamında sağlanan destekle yalnızca teknolojik kapasitemizi değil, aynı zamanda uluslararası etkimizi de büyütüyoruz. Geleceğin, bugünden daha fazla teknolojiye sahip olmakla birlikte, daha akıllı, çevreci ve sürdürülebilir bir yaşam modeli kurmak olduğuna inanıyoruz. Konferansımıza katkı sunan tüm paydaşlara ve değerli katılımcılara teşekkür ediyor, burada ortaya çıkacak fikirlerin ve iş birliklerinin, ülkemiz, bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
“Konya, Geleceği Gören ve Hazırlık Yapan Teknoloji Atölyelerine Sahip Bir Şehir”
Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı konuşmasında; “AKİTEK; işletmelere, yeni girişimcilere ve araştırmacılara Tarım 4.0 başta olmak üzere akıllı teknolojiler alanında hizmet veren çok kıymetli bir merkez. AKİTEK bünyesinde hayata geçirilen projeler, Konya’nın tarım potansiyelini dijitalleşmeyle buluşturarak katma değer üretiyor. Hayatımızda, geçmişte öğrendiğimiz bilgileri bugün kullandığımızı düşünüyoruz ancak ileriyi görerek, gelecekten bilgi alıyor ve öğreniyoruz. Gelecekte ne olacağını düşünerek planlama yapmak, adım adım bilgiye nasıl ulaşacağımızı belirlemek çok önemlidir. Konya, geleceği gören ve hazırlık yapan teknoloji atölyelerine sahip bir şehir. Ülkemiz için büyük katkı sağlayacak olan MAPIT Projesinin konferansında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Projeye ve konferansa katkı sunan tüm paydaşları tebrik ediyor, çıktılarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunan “Gelecekten Öğrenme Konferansı” kapsamında düzenlenen çalıştayda, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların somutlaştırılması, ortak vizyon geliştirilmesi ile stratejik iş birliklerinin tanımlanmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği program başarıyla tamamlandı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı