Sağlık profesyonellerinin tercihi, EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi

0

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, öğrenci odaklı yaklaşım sergileyen, bilimsel araştırma ve sağlık eğitimi alanında öncü, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşları ile güçlü iş birliği olan, toplum sağlığına sosyal ve kültürel olarak katkı koyan, gelişen bir fakülte olarak yeni dönem öğrencilerini bekliyor.

EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde; Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji bölümleri bulunuyor.  Sayısal puan türüyle öğrenci alan Fakülte, her yıl yüksek puanlı öğrencilerin tercihleri arasında yer alarak tam dolu kontenjanla eğitim veriyor. Fakülte, YÖK tarafından verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında “Mekanda Erişilebilirlik” ile Turuncu Bayrak, “Eğitimde Erişilebilirlik” ile Yeşil Bayrak, “Sosyo Kültürel Faaliyetlerde Erişim” Mavi Bayrak ödüllerine sahip.

Sağlık Bi­li­mleri­ Eği­ti­m Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği­ (SABAK) tarafından tam akreditasyona sahip Beslenme ve Diyetetik Bölümü, alanlarındaki ihtiyaçlara cevap verebilen mezunları sektöre kazandırıyor. Bölüm, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim programları sunuyor. Öğrenciler, alanında uzman öğretim üyeleri tarafından, teorik ve uygulamalı dersler alarak, sağlıklı beslenmenin temel ilkelerini ve diyetetiğin toplum sağlığındaki rolünü öğreniyorlar. Araştırma ve uygulama projeleriyle donanımlı bir şekilde mezun olan öğrenciler, hastaneler, üniversiteler, sağlık kuruluşları, özel sektör gibi alanlarda kariyerlerine başlayabiliyorlar.

Ebelik Bölümü, SABAK tarafından iki yıl akredite olan, temel sağlık hizmetleri doğrultusunda gebelik öncesi, gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçlerde insan, kadın, gebe, anne ve yeni doğanı etik değerlerle, aile ve yaşadığı toplum içinde bütüncül ve insancıl bir analizle ele alabilecek, gebelikten başlayarak sağlığı koruyacak, geliştirecek ve bakım gereksinimlerini karşılayabilecek düzeyde eğitim sunuyor. Klinik Beceri, Doğum, Aile Planlaması ve Yenidoğan Laboratuvarları gibi imkanların yanı sıra öğrenciler dört yıllık lisans öğrenim süresinin ilk yılından başlayarak çeşitli klinik alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere başta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere çeşitli kurumlarda uygulamalar gerçekleştiriyor.

İlginizi Çekebilir;  Güneş Okulu Projesi'nde gençlere sektör tanıtıldı

                Fizyorerapi ve Rehabilitasyon Bölümü, alanındaki son teknolojik  gelişmeler ışığında, araştırma ve uygulama  projeleri  yürütme  imkanı  sunarak,    uzman  fizyoterapistler  yetiştiriyor. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde öğrencilere; alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verilen teorik ve uygulamalı dersler, modern fizyoterapi laboratuvarlarında pratik eğitim,  ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alma fırsatı,  bilimsel araştırma projeleri yürütme imkanı sunuluyor. Mezun olan öğrenciler,  hastaneler, rehabilitasyon merkezleri,  spor kulüpleri, özel sektör gibi çeşitli alanlarda çalışma olanağı buluyorlar.

           İşitme ve denge bozukluklarının teşhisi ve tedavisi alanında uzman odyologlar yetiştiren Odyoloji Bölümü; odyoloji­ni­n temel alanlarında güncel ve evrensel bi­lgi­ye sahi­p; eleşti­rel düşünebi­len, bi­li­msel araştırma tasarlama ve yürütme yetk­inl­iğ­inde olan; kend­isi­ne, hi­zmet verd­iği­ gruba, çevresi­ne ve i­çi­nde yaşadığı topluma karşı sorumluluklarının bilincinde mezunlar yetiştiriyor. Bölümden mezun olan öğrenciler; üniversite hastaneleri­, eğitim ve araştırma hastaneler­i, devlet hastaneleri­ ve özel hastaneler, ­işi­tme ci­hazı merkezler­i, ­işi­tme c­ihazı ve koklear ­implant fi­rmaları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde iş fırsatı buluyor. Programın uygulama dersleri­ Ege Üniversitesi­ Tıp Fakültesi­ Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Odyoloij­ Bi­r­im­inde ve Ege Üniversitesi­ Karşıyaka Yerleşkes­i Suat Cem­le Balcıoğlu Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde yer alan laboratuvarlarda gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.